ADVERTISEMENT BANNER

Sabah to get 2 more migrant detention centres, says Zahid - The Malaysian Insider

Friday, 31 July 2015


The Malaysian Insider

Sabah to get 2 more migrant detention centres, says Zahid
The Malaysian Insider
Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi (left) says Sabah will have two more detention centres for illegal immigrants. – The Malaysian Insider pic by Afif Abd Halim, July 31, 2015.Two more temporary detention centres will be built, in Tawau and Lahad Datu in ...
Zahid: Government to provide RM50mil for two new Sabah detention centres The Star Online
Two more temporary detention centres to be built in Sabah New Straits Times Online

all 3 news articles »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Sabah to get 2 more migrant detention centres, says Zahid - The Malaysian Insider

Sabah set up a Forestry Department's armed squad - New Straits Times Online

Thursday, 30 July 2015


New Straits Times Online

Sabah set up a Forestry Department's armed squad
New Straits Times Online
SANDAKAN: The threats from poachers and illegal loggers who encroached on forest reserves were the main driving factors for the setting up of the Sabah Forestry Department's armed squad. Its director Datuk Sam Mannan said the use of firearms was ...
Dogs to aid Forestry Dept Daily Express

all 5 news articles »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Sabah set up a Forestry Department's armed squad - New Straits Times Online

Interior BN leaders expect better performance from new line-up

KENINGAU: Leaders of Barisan Nasional (BN) in the Interior expect the new Cabinet announced by Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak on Tuesday, to do its best in improving the administration of the country, especially in restoring the present economy. Keningau Umno Youth chief Nik Nadzri Nik Zawawi said it was the best decision […]

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Interior BN leaders expect better performance from new line-up

More shipwrecks lurk off Sabah - Daily Express

Wednesday, 29 July 2015


More shipwrecks lurk off Sabah
Daily Express
Kota Kinabalu: More ancient shipwrecks could still be lying off Kudat where remnants of a Sung Dynasty ship was found. Sabah Museum Director Joanna Kitingan on Monday believed remnants of more ships could still be found near the area as Kudat had an ...Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - More shipwrecks lurk off Sabah - Daily Express

More shipwrecks lurk off Sabah - Daily Express


More shipwrecks lurk off Sabah
Daily Express
Kota Kinabalu: More ancient shipwrecks could still be lying off Kudat where remnants of a Sung Dynasty ship was found. Sabah Museum Director Joanna Kitingan on Monday believed remnants of more ships could still be found near the area as Kudat had an ...Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - More shipwrecks lurk off Sabah - Daily Express

Musa Sambut Baik Barisan Baru Kabinet Persekutuan

1. Sebaik sahaja Perdana Menteri mengumumkan barisan kabinet Persekutuan pada Selasa, Ketua Menteri Sabah mengeluarkan kenyataan akhbar yang menyatakan sokongan kepada Perdana Menteri.

2. Menurut Musa, perlantikan barisan kabinet merupakan kuasa penuh Perdana Menteri. Atas sebab itu, mereka yang dilantik menganggotai kabinet, adalah mereka yang dirasakan oleh Perdana Menteri boleh berkerjasama dengan beliau sebagai satu pasukan.

3.Barisan kabinet bukan sahaja bertanggungjawab pada sebarang kebijaksanaan atau keputusan kerajaan akan tetapi boleh berkerjasama membangunkan negara.

4.Menurut Ketua Menteri Sabah tersebut, adalah menjadi kebiasaan mana-mana pemimpin untuk melantik sesiapa sahaja yang dilihat mampu memikul tanggungjawab bersama, di masa susah dan senang.

5.Musa berharap melalui barisan kabinet persekutuan yang baru, tindakan pergeseran antara para pemimpin dapat dinoktahkan, supaya penumpuhan kepada pembangunan negara dapat dicapai.

6. Pada masa yang sama Ketua Menteri Sabah itu mengucapkan tahniah kepada Datuk Salleh Tun Said dan Datuk Wilfred Madius Tangau kerana dilantik sebagai menteri penuh Persekutuan. 

7.Barisan kabinet yang diumumkan Perdana Menteri pada Selesa merupakan barisan pemimpian Barisan Nasional sebagai persiapan menghadapi PRU-14, yang bakal diadakan pada Tahun 2018.


Sumber Syndikasi: Suapan [Bahasa] Sabah 24-7
READ MORE - Musa Sambut Baik Barisan Baru Kabinet Persekutuan

RESPON PEMIMPIN SABAH TERHADAP ROMBAKAN KABINETDatuk Seri Musa Aman (Ketua Menteri Sabah)
Perdana Menteri sebagai pemimpin dan pentadbir kerajaan memerlukan barisan yang menyokong penuh serta dapat bekerja dengannya buka saja untuk membangun negara tetapi mempunyai tanggungjawab bersama untuk menghadapi apa saja cabaran sekarang dan di masa akan datang. Ia adalah prasyarat asas bagi sebarang kerajaan di mana-mana di dunia.

Mengucapkan tahniah kepada semua yang dilantik dalam barisan kabinet Persekutuan baharu termasuk pelantikan Datuk Seri Salleh Tun Said Keruak dan Datuk Wilfred Madius Tangau di atas pelantikan mereka dalam barisan kabinet baharu ini.

Datuk Seri Mohd Shafie Apdal (Mantan Menteri KKLW/ MP P189 Semporna)
Rombakan Kabinet Persekutuan kelmarin adalah hak Perdana Menteri melakukannya termasuklah dengan menggugurkannya. Pandangan yang diberikan adalah demi untuk menguatkan UMNO dan niat itu bertujuan meletakkan negara di landasan yang sepatutnya.

“Sekiranya ini dianggap tidak selari dengan pendirian YAB Dato Sri Najib, maka itu adalah hak beliau sebagai PM untuk membuat rombakan”.

Datuk Marcus Makin Mojigoh (MP P173 Putatan)
Menyifatkan Mantan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi (Datuk Ewon Ebin) sebagai seorang yang profesional. Menurutnya, Ewon telah menjangkakan pengumuman rombakan itu. Parti UPKO berbangga dengan beliau dan mengucapkan selamat kembali dan sama-sama membantu menguatkan kembali jentera UPKO Sabah.

Datuk Teo Chee Kang (Presiden LDP)
Rombakan akan mengukuhkan lagi Kabinet Persekutuan sebagai satu pasukan bersatu. Kabinet PM memerlukan satu Kabinet yang bercakap dalam satu suara, yang tanpanya kerajaan tidak akan dapat berfungsi sepenuhnya dan di sebuah negara yang mengamalkan demokrasi Westminister, PM memegang tanggungjawab untuk membentuk dan menyusun semula kabinetnya.

Datuk Seri Dr. Salleh Tun Said Keruak (Mantan Speaker DUN Sabah/ Menteri KKMM)
Sebarang kritikan dan perbezaan pendapat di kalangan anggota kabinet perlu dibuat melalui saluran ditetapkan. Perbezaan pendapat di kalangan jemaah Menteri itu sendiri tidaklah boleh dilaungkan kepada masyarakat kerana ia bertentangan dengan konsep collective responsibility yang menjadi amalan sistem demokrasi.

DSP Masidi Manjun (ADUN N30 Karanaan)
Pelantikan Kabinet adalah hak mutlak PM. “Beliau memilih orang yang dapat bekerjasama dengannya. Sekiranya ada menteri yang hilang keyakinan terhadap PM yang melantik mereka pada mulanya, menteri berkenaan sepatutnya meletak jawatan secara sukarela atau bersedia untuk digantikan”.

Datuk Samsuddin Yahya (ADUN N43 Sekong)
Rombakan Kabinet Persekutuan merupakan hak beliau (Najib) selaku PM untuk memilih pemimpin yang boleh mengukuhkan lagi kekuatan kepimpinan negara.
“Saya menyambut baik keputusan yang diambil dan berharap barisan Kabinet yang baru dilantik akan menjalankan tanggungjawab mereka kepada rakyat dan negara dengan penuh komited”.

Datuk Saddi Abdul Rahman (ADUN N48 Sukau)
Menyifatkan rombakan Kabinet Pusat yang diumumkan kelmarin sebagai tindakan bijak bagi memastikan jentera kerajaan berjalan lancar. Keputusan membuat rombakan adalah hak mutlak PM yang difikirkannya terbaik untuk rakyat dan negara keseluruhannya.

Chew Kok Woh (Ketua Bahagian MCA P185 Batu Sapi)
Rombakan dalam kabinet sedia ada seperti itu sudah dijangka akan berlaku. PM memerlukan satu kumpulan pemimpin dalam Kabinet yang boleh dipercayai.

“Kumpulan ini tentunya terdiri daripada mereka yang boleh bekerja bersama beliau (Najib) dan beliau juga percaya kumpulan ini boleh menjalankan tanggungjawab bersama dengannya”.


Sumber Syndikasi: Suapan [Bahasa] Sabah 24-7
READ MORE - RESPON PEMIMPIN SABAH TERHADAP ROMBAKAN KABINET

Hari gelap buat Malaysia

Tuesday, 28 July 2015

Hari ini dianggap hari hitam buat Malaysia. Semuanya kerana satu sebab saja iaitu1MDB. Hanya dalam beberapa jam saja dalam hari ini, tindakan yang diambil Najib Razak untuk menyelamatkan karier dan masa depan politiknya telah menyebabkan suasana negara akan terus menjadi kelam dan gelap yang entah bila akan tiba waktu cerahnya.

Ia bukan saja berkaitan pemecatan Muhyiddin Yassin, Timbalan Presiden UMNO sebagai Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Pelajaran, tetapi bersekali dengan Shafie Apdal, Naib Presiden UMNO yang disingkirkan sebagai Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah.

Pemecatan menteri yang lain seperti Hasan Malek dan G Palanivel memang tidak menghairankan dan tiada kena mengena dengan 1MDB tetapi nasib yang menimpa Muhyiddin dan Shafie jelas kerana pendirian mereka mengenai syarikat tersebut.

Dalam apa yang dilakukan Najib hari ini, ia mencatat sejarah di mana Timbalan Presiden dan Naib Presiden UMNO telah dimangsakan hanya kerana berani menyatakan kebenaran serta mahukan ianya ditegakkan berkaitan 1MDB.

Tidak pernah dalam sejarah UMNO, seorang Timbalan dan Naib Presiden UMNO diperlakukan sebegini rupa, bukan kerana mereka ada skandal atau apa-apa kesalahan jenayah yang lain, tetapi hanya kerana mengkritik sebuah syarikat pelaburan yang bermasalah iaitu 1MDB.

APA JADI DENGAN PETUGAS KHAS?

Sementara dengan penyingkiran Muhyiddin dan Shafie ini menyebabkan tiada lagi suara lantang yang berani mengkritik 1MDB, hari ini juga berlaku pemecatan Gani Patail sebagai Peguam Negara.

Gani ketika ini sedang mengetuai pasukan petugas khas bersama SPRM, Bank Negara dan PDRM untuk menyiasat dakwaan The Wall Street Journal (WSJ) mengenai dakwaan pengaliran masuk wang 1MDB berjumlah RM2.6 bilion ke dalam akaun Najib.

Beliau diumumkan dipecat atas alasan kesihatan sedangkan biasanya jika seseorang itu menghadapi masalah kesihatan, tuan punya badan sendiri yang membuat pengumuman untuk mengundurkan diri.

Tetapi dalam kes Gani ini ia diumumkan oleh Ketua Setiausaha Negara, Ali Hamsa dan tambah pelik apabila Gani kemudiannya memberitahu tidak tahu menahu mengenai pemecatannya itu.

Sudah tentu tanggapan umum ialah pemecatan Gani ini ada kaitan dengan siasatan pasukan petugas khas yang sedang diketuainya dan sudah melakukan lima tangkapan setakat ini.

Lalu, apa jadi dengan pasukan petugas khas dan hasil siasatan mereka nanti?

Ada juga yang mula meramalkan, siapa lagi selepas ini yang akan menerima nasib yang sama seperti Gani. Apakah Gabenor Bank Negara, Ketua Pesuruhjaya SPRM dan Ketua Polis Negara juga sedang terancam kedudukannya?

Atau pemecatan Gani hanya permulaan amaran kepada yang lain-lain itu?

SIASATAN PAC JADI TERGENDALA - ANNUAR MUSA BAKAL GANTI NUR JAZLAN?

Selain itu, dalam rombakan kabinet hari ini, Najib juga melantik Pengerusi Jawatankuasa Kira-Kira Awam Negara atau PAC, Nur Jazlan Mohamed sebagai Timbalan Menteri Dalam Negeri.

Sama seperti pasukan petugas khas, PAC juga sedang menjalankan siasatan terhadap 1MDB dan dalam proses untuk memanggil Jho Low, CEOnya Arul Kanda Kandasamy serta bekas CEO Shahrul Helmi untuk proses pendengaran. Beberapa yang lain yang ada kaitan dengan 1MDB sudah pun dipanggil oleh PAC.

Nur Jazlan selama ini agak terbuka serta kritikal dalam isu 1MDB dan lebih mahukan kebenaran yang menjadi dambaan rakyat dapat ditegakkan dalam kemelut yahg menyelubungi syarikat pelaburan itu.

Beberapa kenyataannya dilihat menggembirakan rakyat dan seolah-olah ada harapan kebenaran dapat ditegakkan melalui PAC yang dipimpinnya.

Perlantikan Nur Jazlan lebih dilihat kerana kedudukannya sebagai Pengerusi PAC yang sedang menyiasat 1MDB dan bukannya kerana kelayakannya sebagai akauntan bertauliah atau untuk mengenang jasa ayahnya, Mohamed Rahmat yang pernah menjadi Setiausaha Agung UMNO dan Menteri Penerangan.

Ini kerana jika faktor tersebut diambil kira, sudah pasti Najib melantiknya dalam kerajaan lebih dulu sebelum memberi jawatan kepada Ahmad Maslan yang lebih dipertikaikan rakyat kredibilitinya.

Bersama Nur Jazlan, empat Ahli Parlimen lain yang menganggotai PAC turut terlibat dalam rombakan kabinet yang diumumkan Najib hari ini. Mereka yang lain ialah Reezal Merican Naina Merican, Mas Ermieyanti Samsul dan Wilfred Madius Tangau.

Kehilangan empat anggota PAC ini bukan saja menyebabkan sesi penyiasatan terhadap 1MDB akan tertangguh lagi sehingga perlantikan baru dibuat, malah hasil siasatan nanti juga mula menimbulkan keraguan.

Menjadi perbualan ketika ini bahawa bekas Pengerusi Mara, Annuar Musa akan dilantik sebagai Pengerusi PAC kerana beliau dilihat berpengelaman serta vokal mempertahankan kerajaan. Apabila khidmatnya di Mara tidak disambung pada 17 Julai lalu, beliau pada mulanya dijangka akan dilantik semula ke dalam kabinet, tetapi dengan ketiadaan namanya sebagaimana yang diumumkan Najib tengahari tadi, jawatan Pengerusi PAC adalah paling munasabah buat Ahli Parlimen Ketereh, Kelantan itu.

ZAHID - DARI SETPOL JADI ORANG PALING KANAN NAJIB

Secara umumnya perlantikan Ahmad Zahid Hamidi sebagai Timbalan Perdana Menteri menggantikan Muhyiddin sudah mula diperbualkan ramai sejak beliau pergi menunaikan umrah ke Mekah bersama Najib dan Hishammuddin tidak berapa lama dahulu lagi.

Diperbualkan bahawa berlaku perjanjian atau "baiah" di Mekah untuk melantik Zahid sebagai Timbalan Perdana Menteri dengan dipersetujui oleh Hishammuddin berikutan Muhyiddin dan Shafie Apdal ketika itu sudah mulai kritikal mengenai 1MDB serta menunjukkan kecondongan kepada Tun Mahathir Mohamad.

Jika ikut nalurinya, Najib dikatakan ingin melantik terus sepupunya, Hishammuddin sebagai Timbalan Perdana Menteri dan sekaligus calon penggantinya sebagai Perdana Menteri tetapi dibimbangi ianya menimbulkan serangan nepotisme terhadapnya.

Dengan itu, oleh kerana Zahid lebih berusia daripada Najib, beliau hanyalah watak Timbalan Perdana Menteri sementara saja sehingga ke suatu masa di mana Hishammuddin benar-benar boleh diterima sebagai bakal Perdana Menteri.

Walaupun Zahid agak popular dalam UMNO dan mendapat undi tertinggi sebanyak dua kali bagi jawatan Naib Presiden UMNO, ramai yang masih skeptikal terhadapnya berikutan pengalamannya yang belum cukup luas dalam kerajaan serta kedudukannya sebagai bekas Setiausaha Politik kepada Najib sebelum ini.

Bagaimana janggalnya bekas Setiausaha Politik menjadi Timbalan Perdana Menteri ialah seperti kita membayangkan ketika Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri dulu, tetapi Timbalan Perdana Menterinya ialah Aziz Shamsudin atau Megat Junid Megat Ayob.

Atau ketika Tun Abdullah Badawi menjadi Perdana Menteri dulu, namun Timbalan Perdana Menterinya ialah Othman Desa atau Reezal Merican.

Bolehkah kita membayangkannya? Tentu janggal dan melucukan bukan?

Itulah yang berlaku kepada gandingan Najib dan Zahid ini dan yang demikian, kedudukan Zahid sebagai Timbalan Perdana Menteri pada tanggapan ramai hanyalah sementara dan sebagai "budak suruhan" semata-mata kepada Perdana Menteri.

Rakyat tidak akan meyakini Zahid, lebih-lebih lagi pengundi bukan Melayu langsung tidak menyenanginya sebagai pemimpin kerajaan.

HARI UNTUK SELAMATKAN DIRI

Apa yang berlaku hari ini, melalui pemecatan Muhyiddin dan Shafie, penyusunan baru kabinet, penyingkiran Peguam Negara yang sekaligus menimbulkan keraguan terhadap peranan pasukan petugas khas dan melantik Pengerusi serta beberapa ahli PAC ke dalam kabinet yang menyebabkan jawatankuasa itu dapat disusun semula dan dilengahkan daripada menjalankan peranannya, ia adalah semata-mata untuk mengekalkan kedudukan Najib lebih lama lagi di Seri Perdana.

Perlantikan Mahadzir Khalid sebagai menteri dan Johari Baharom, Ketua UMNO Kubang Pasu sebagai timbalan menteri pula tidak lain adalah untuk membendung pengaruh Mukhriz Mahathir di Kedah dan sekaligus sebagai persiapan untuk menghalang pengaruh Tun Mahathir Mohamad.

Kedua-dua mereka inilah juga yang memainkan peranan menyekat kemenangan Tun Mahathir sebagai perwakilan UMNO Kubang Pasu ketika Mahadzir Khalid menjadi Menteri Besar Kedah dahulu.

Ia jelas memperlihatkan bahawa demi mempertahankan kuasa dan kedudukannya, Najib sanggup melakukan apa saja tanpa memperdulikan perasaan atau tanggapan rakyat yang semakin memburuk terhadapnya.

Ia akan membawa awan mendung berarak lebih tebal mengelilingi bumi Malaysia sehinggalah tarikh pilihanraya umum akan datang. (SH 28/07/2015)

# Harakahdaily tidak bertanggungjawab di atas segala info yang ditulis oleh pihak pengendali blog. Pandangan penulis blog tidak mewakili Harakahdaily.Sumber Syndikasi: Suapan [Bahasa] Sabah 24-7
READ MORE - Hari gelap buat Malaysia

51 days on, tremor rocks Sabah - Nation | The Star Online - The Star Online


51 days on, tremor rocks Sabah - Nation | The Star Online
The Star Online
Sabah Parks chairman Datuk Tengku Adlin Tengku Mahamood said though the trail up to Laban Rata on Mount Kinabalu had been repaired, their concern was boulders that were blocking the way could fall on climbers if another big quake were to hit.Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - 51 days on, tremor rocks Sabah - Nation | The Star Online - The Star Online

Opening Mt Kinabalu to climbers in Sept ‘optimistic’ despite new aftershock – geologist

RANAU: Nearly two months after the 5.9 magnitude earthquake hit Sabah on June 5, another tremor, at 4.4 magnitude, was reported yesterday about midnight at Kilometre 8, West Coast of Ranau. According to Sabah Meteorological Department director Abdul Malik Tusin, the tremor was the 112th aftershock recorded since the earthquake in early June. He disclosed […]

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Opening Mt Kinabalu to climbers in Sept ‘optimistic’ despite new aftershock – geologist

Youth arrested over motorcycle parts theft

Monday, 27 July 2015

KENINGAU: The police have arrested a youth suspected of stealing motorcycle engine components here last week. District police chief Deputy Superintendent Douglas Nyeging Taong said yesterday that the 16-year-old suspect, who is a cousin of the complainant and unemployed, was detained on July 16 at an unnumbered house at Kampung Panagatan Laut here. He said […]

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Youth arrested over motorcycle parts theft

Cadangan hantar 'mat rempit' ke pondok tidak realistik

Sunday, 26 July 2015

IA tidak munasabah dan tidak realistik, hanya angan-angan, sekiranya mahu masukkan mat rempit atau mat motor ke pondok. Pondok pun tak ada.Sumber Syndikasi: Suapan [Bahasa] Sabah 24-7
READ MORE - Cadangan hantar 'mat rempit' ke pondok tidak realistik

Hamisa lauds setting up of special committee to study Sabah's right ... - The Borneo Post


Hamisa lauds setting up of special committee to study Sabah's right ...
The Borneo Post
TAWAU: Sabah Resources and Information Technology Development Assistant Minister, Datuk Hamisa Samat lauds the setting up of a special committee to study the right of Sabah to 40 per cent of the net revenue collected by the federal government from the ...

and more »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Hamisa lauds setting up of special committee to study Sabah's right ... - The Borneo Post

Tuaran boxers just too good | Daily Express Newspaper Online, Sabah, Malaysia. - Daily Express

Saturday, 25 July 2015


Tuaran boxers just too good | Daily Express Newspaper Online, Sabah, Malaysia.
Daily Express
Kota Kinabalu: Tuaran boxers successfully conquer the 61st Mayor's Cup Boxing Championship held at the City Community Hall, Friday. The contingent racked up four gold and three bronze medals to lift the Challenge Trophy, edging second placed ...Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Tuaran boxers just too good | Daily Express Newspaper Online, Sabah, Malaysia. - Daily Express

Hamisa lauds special committee to study Sabah's right | theSundaily - The Sun Daily

Friday, 24 July 2015


Hamisa lauds special committee to study Sabah's right | theSundaily
The Sun Daily
TAWAU: Sabah Resources and Information Technology Development Assistant Minister, Datuk Hamisa Samat lauds the setting up of a special committee to study the right of Sabah to 40% of the net revenue collected by the federal government from the state.Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Hamisa lauds special committee to study Sabah's right | theSundaily - The Sun Daily

Another man electrocuted in Sabah | theSundaily - The Sun Daily


Another man electrocuted in Sabah | theSundaily
The Sun Daily
TAWAU: A man was electrocuted at his house in the water village of Hidayat, Batu 4, here today, the second man reported to have been electrocuted in Sabah in four days. Mohd Aris Deleon, 34, was found dead in the compartment between the water level ...

and more »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Another man electrocuted in Sabah | theSundaily - The Sun Daily

BERNAMA - Hamisa Lauds Setting Up Of Special Committee To Study Sabah's Right - Bernama


BERNAMA - Hamisa Lauds Setting Up Of Special Committee To Study Sabah's Right
Bernama
TAWAU, July 24 (Bernama) -- Sabah Resources and Information Technology Development Assistant Minister, Datuk Hamisa Samat lauds the setting up of a special committee to study the right of Sabah to 40 per cent of the net revenue collected by the federal ...

and more »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - BERNAMA - Hamisa Lauds Setting Up Of Special Committee To Study Sabah's Right - Bernama

Sabah has no reason to leave Malaysia - Musa | Astro Awani - Astro Awani

Thursday, 23 July 2015


Astro Awani

Sabah has no reason to leave Malaysia - Musa | Astro Awani
Astro Awani
TAWAU: Sabah will remain in Malaysia and has no reason to leave the federation, Chief Minister Datuk Seri Musa Aman said. "There is no reason for Sabah to leave Malaysia. We are grateful for the peace and prosperity. "We are luck to be able to work ...
Musa: No reason for Sabah to leave Malaysia - Nation | The Star Online The Star Online
No reason for Sabah to leave Malaysia, says chief minister - The Malaysian Insider The Malaysian Insider
Sabah Has No Reason To Leave Malaysia - Musa - malaysiandigest.com malaysiandigest.com
The Rakyat Post
all 7 news articles »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Sabah has no reason to leave Malaysia - Musa | Astro Awani - Astro Awani

Sabah Has No Reason To Leave Malaysia - Musa - malaysiandigest.com - malaysiandigest.com


Sabah Has No Reason To Leave Malaysia - Musa - malaysiandigest.com
malaysiandigest.com
TAWAU - Sabah Chief Minister Datuk Seri Musa Aman said Sabah will remain in Malaysia and has no reason to leave the federation. "There is no reason for Sabah to leave Malaysia. We are grateful for the peace and prosperity. "We are luckly to be able to ...Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Sabah Has No Reason To Leave Malaysia - Musa - malaysiandigest.com - malaysiandigest.com

Sabah demolishes illegal power connections that killed fireman - Nation | The ... - The Star Online


The Star Online

Sabah demolishes illegal power connections that killed fireman - Nation | The ...
The Star Online
Sabah Electricity general manager (asset management) Muhamad Nazri Pazil said there were power thefts at 111 squatter settlements involving about 10,000 houses around Sabah. Most rampant were in in Kota Kinabalu, Sandakan, Lahad Datu, Semporna ...Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Sabah demolishes illegal power connections that killed fireman - Nation | The ... - The Star Online

Youth arrested over motorcycle parts theft

KENINGAU: The police have arrested a youth suspected of stealing motorcycle engine components here last week. District police chief Deputy Superintendent Douglas Nyeging Taong said yesterday that the 16-year-old suspect, who is a cousin of the complainant and unemployed, was detained on July 16 at an unnumbered house at Kampung Panagatan Laut here. He said […]

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Youth arrested over motorcycle parts theft

60 boxers vying for top honours | Daily Express Newspaper Online, Sabah, Malaysia. - Daily Express

Wednesday, 22 July 2015


60 boxers vying for top honours | Daily Express Newspaper Online, Sabah, Malaysia.
Daily Express
Kota Kinabalu: A total of 60 boxers from eight districts started their campaign to be the State's top boxers after the 61st Mayor's Cup Boxing Championship got underway on Tuesday at the City Community Hall. Kota Belud, Tambunan, Ranau, Kota Kinabalu, ...Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - 60 boxers vying for top honours | Daily Express Newspaper Online, Sabah, Malaysia. - Daily Express

‘Never ending fight’ to stop power theft – SESB

SANDAKAN: Sabah Electricity Sdn Bhd (SESB) said it is facing a never ending fight when it comes to putting an end to illegal electricity connections. Commenting on the Monday incident where a fireman was electrocuted by a hidden power cable when putting out a bush fire here, SESB senior general manager (asset management) Muhamad Nazri […]

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - ‘Never ending fight’ to stop power theft – SESB

Foreigner arrested in Sabah for harming orangutan | Malaysia | Malay Mail Online - Malay Mail Online


Malay Mail Online

Foreigner arrested in Sabah for harming orangutan | Malaysia | Malay Mail Online
Malay Mail Online
File picture shows orangutans eating fruits at the Sepilok Orang Utan Sanctuary in Sandakan, Sabah. — AFP picKOTA KINABALU, July 21 — Sabah Wildlife Department enforcement officials have arrested a foreigner suspected of severely injuring an ...
People must help protect orang-utans: Masidi | Daily Express Newspaper Online ... Daily Express
Help protect the orang utan, Sabah govt urges communities, AsiaOne Malaysia ... AsiaOne

all 7 news articles »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Foreigner arrested in Sabah for harming orangutan | Malaysia | Malay Mail Online - Malay Mail Online

Veteran Sabah sportsman Sylvester dies at 73 | Daily Express Newspaper Online ... - Daily Express

Tuesday, 21 July 2015


Veteran Sabah sportsman Sylvester dies at 73 | Daily Express Newspaper Online ...
Daily Express
Kota Kinabalu: Veteran Sabah sportsman, Sylvester Chang Pit Fui passed away Sunday afternoon at the Queen Elizabeth Hospital here. He was 73. The former State athlete who hailed from Tuaran left behind a wife, Helen, and three children. According to ...Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Veteran Sabah sportsman Sylvester dies at 73 | Daily Express Newspaper Online ... - Daily Express

Sibling cagers get protein food sponsorship | Daily Express Newspaper Online ... - Daily Express


Sibling cagers get protein food sponsorship | Daily Express Newspaper Online ...
Daily Express
Keningau: It was double joy for two siblings who were offered to have their supply of protein food sponsored by Sabah Basketball Association President Phan Chee Yuan recently. Phan gave the offer after extending his congratulations to the siblings for ...Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Sibling cagers get protein food sponsorship | Daily Express Newspaper Online ... - Daily Express

Kudat war bunker and cave | Daily Express Newspaper Online, Sabah, Malaysia. - Daily Express


The Borneo Post

Kudat war bunker and cave | Daily Express Newspaper Online, Sabah, Malaysia.
Daily Express
Members of Pertubuhan Arkitek Malaysia (PAM) Sabah Chapter, led by architect Victor Wong, who is the Chairman of the Book Publication Committee and representatives of Kudat Coconut Hash House, announced this following a group excursion to the site ...
WWII cave, bunker rediscovered in Kudat – BorneoPost Online | Borneo ... The Borneo Post

all 3 news articles »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Kudat war bunker and cave | Daily Express Newspaper Online, Sabah, Malaysia. - Daily Express

Death of fireman a big loss to Sabah Fire and Rescue Dept | New Straits Times ... - New Straits Times Online


Death of fireman a big loss to Sabah Fire and Rescue Dept | New Straits Times ...
New Straits Times Online
SANDAKAN: The death of fireman Apolos Jeremos is a big loss to the Sabah Fire and Rescue Department, said director Nordin Pauzi. In offering his condolences to Apolos's family, Nordin said the 25-year-old personnel was a dedicated officer and very ...Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Death of fireman a big loss to Sabah Fire and Rescue Dept | New Straits Times ... - New Straits Times Online

WWII cave, bunker rediscovered in Kudat

KUDAT: A man-made cavern and adjacent earthwork excavation believed to be remnants from World War Two (WWII), were rediscovered by a group of architects and hashers in Kudat recently. Members of Pertubuhan Arkitek Malaysia (PAM) Sabah Chapter, led by architect Victor Wong, who is the chairman of the Book Publication Committee, and representatives of Kudat […]

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - WWII cave, bunker rediscovered in Kudat

Minister defends government decision to block Sarawak Report - The Borneo Post


The Rakyat Post

Minister defends government decision to block Sarawak Report
The Borneo Post
TUARAN: Urban Well-Being, Housing and Local Government Minister Datuk Abdul Rahman Dahlan has defended the government's decision to block access to Sarawak Report, saying the government had the responsibility to prevent the news portal from ...
'Scum' perception is probably why Sarawak Report hired Lester, says Rahman ... The Rakyat Post
Rahman Dahlan defends ex-journo, tells Kit Siang not to shoot messenger The Malaysian Insider
Rahman Dahlan: Kit Siang is shooting the messenger Malaysiakini (subscription)
Malaysia Chronicle  - Malay Mail Online  - Free Malaysia Today
all 24 news articles »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Minister defends government decision to block Sarawak Report - The Borneo Post

Sabah's ESSZone curfew extended until Aug 5 | Malaysia | Malay Mail Online - Malay Mail Online

Monday, 20 July 2015


Malay Mail Online

Sabah's ESSZone curfew extended until Aug 5 | Malaysia | Malay Mail Online
Malay Mail Online
Jalaluddin (right) said the curfew, from 7 pm till 5 am, involving six districts, Sandakan, Kinabatangan, Lahad Datu, Kunak, Semporna and Tawau was extended for security considerations. ― Picture by Julia ChanKOTA KINABALU, July 20 — The 22nd phase ...

and more »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Sabah's ESSZone curfew extended until Aug 5 | Malaysia | Malay Mail Online - Malay Mail Online

Man runs over, kills daughter when reparking vehicle

Sunday, 19 July 2015

SANDAKAN: A man reparking his vehicle at a relative’s house where the family had come on an Aidilfitri visit last night accidentally ran over and killed his three-year-old daughter, police said. Mutia Noraini Ayup died of severe head injuries as ...

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Man runs over, kills daughter when reparking vehicle

Don’t doubt but support us – ESSCom

Friday, 17 July 2015

Rashid (second right) presenting a souvenir to Tawau Suluk Bajau Cultural Association chairman Datu Lukman Datu Shabiddin. TAWAU: The people in Sabah have been urged not to doubt the sincerity and seriousness of the Eastern Sabah Security Command (ESSC...

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Don’t doubt but support us – ESSCom

Sabah Wildlife Dept rescues severely injured Orangutan | New Straits Times ... - New Straits Times Online

Thursday, 16 July 2015


New Straits Times Online

Sabah Wildlife Dept rescues severely injured Orangutan | New Straits Times ...
New Straits Times Online
SANDAKAN: Sabah Wildlife Department has rescued a severely injured Orangutan from an oil palm plantation in Beluran near here on Monday. On the same day at 1030am, the department's wildlife rescue unit in Sepilok received the plantation owner's ...Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Sabah Wildlife Dept rescues severely injured Orangutan | New Straits Times ... - New Straits Times Online

Sabah to study rainfall harvest to address looming water crisis - Malay Mail ... - Malay Mail Online


Malay Mail Online

Sabah to study rainfall harvest to address looming water crisis - Malay Mail ...
Malay Mail Online
A 5.9-magnitude earthquake last month has caused soil erosion and rockfall in at least two rivers, while heavy mudflow has affected water supply in the Kota Belud and Ranau districts. — Picture courtesy of Dragonfly Robotix.KOTA KINABALU, July 15 ...
Sabah looks to waterfalls for water sufficiency - Nation | The Star Online The Star Online

all 2 news articles »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Sabah to study rainfall harvest to address looming water crisis - Malay Mail ... - Malay Mail Online

Sabah looks to waterfalls for water sufficiency - Nation | The Star Online - The Star Online

Wednesday, 15 July 2015


Sabah looks to waterfalls for water sufficiency - Nation | The Star Online
The Star Online
KOTA KINABALU: Sabah is looking at "harvesting" the waterfalls of Mount Kinabalu for a long term sufficiency in water supply in foothills such as Kota Belud and Ranau. Deputy Chief Minister Tan Sri Joseph Pairin Kitingan said water from the falls could ...Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Sabah looks to waterfalls for water sufficiency - Nation | The Star Online - The Star Online

PAS Sabah sokong ketetapan MSU putus dengan DAP

PAS Sabah memberi sokongan penuh kepada kepimpinan parti terutamanya presiden supaya PAS terus berada bersama PR.Sumber Syndikasi: Suapan [Bahasa] Sabah 24-7
READ MORE - PAS Sabah sokong ketetapan MSU putus dengan DAP

300 undocumented kids receiving education

Tuesday, 14 July 2015

The undocumented children performing a song at the concert organised by the Calvary Love Foundation. TAWAU: The Calvary Love Foundation (CLF) has invested RM1.2 million in three shop lots at Grace Training Centre here to provide education for about 300...

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - 300 undocumented kids receiving education

Sabah mulling options on huge acidic mining lake | Free Malaysia Today - Free Malaysia Today

Monday, 13 July 2015


Free Malaysia Today

Sabah mulling options on huge acidic mining lake | Free Malaysia Today
Free Malaysia Today
KOTA KINABALU: The Sabah Government may seal off an acidic lake, formed by an open pit at the abandoned Mamut Copper mine in Ranau, as a pre-emptive measure to prevent the possibility of the contaminated water source flowing into the nearby ...Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Sabah mulling options on huge acidic mining lake | Free Malaysia Today - Free Malaysia Today

Comply with list price of controlled goods – Jainab

SANDAKAN: Community Development and Consumer Affairs Minister Datuk Hajjah Jainab Haji Mohd Ayid has called on every business operator to comply with the list price for controlled goods set by the Ministry of Domestic Trade, Cooperatives and Consumeris...

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Comply with list price of controlled goods – Jainab

General : Second Phase Of Population Study On Pala'u Community In Semporna To Begin In August

Saturday, 11 July 2015

SEMPORNA, July 10 (Bernama) -- The second phase of a population study on the Pala'u or Sea Bajau community in the Semporna district will be carried out in early August, Eastern Sabah Security Command (ESSCom) Commander Datuk Abdul Rashid Harun said Friday.

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - General : Second Phase Of Population Study On Pala'u Community In Semporna To Begin In August

General : MACC Opens Lahad Datu Branch

Friday, 10 July 2015

LAHAD DATU, July 9 (Bernama) -- The Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) opened its Lahad Datu branch, its third in Sabah after Sandakan and Tawau, today.

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - General : MACC Opens Lahad Datu Branch

Lorry driver injured in Tawau three-vehicle collision

Thursday, 9 July 2015

TAWAU: Firemen had to use a hydraulic cutter and spreader to free the driver from a wrecked 10-ton lorry after he was pinned inside the vehicle in an accident involving two other vehicles, namely a trailer and a Toyota pick-up truck at Mile 5, Apas Road, yesterday. Fire and Rescue Department chief Mohd Razali Awang […]

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Lorry driver injured in Tawau three-vehicle collision

REMEMBER YOUR WORDS GHAPUR: No one should ask Najib to resign ... - Malaysia Chronicle

Wednesday, 8 July 2015


Malaysia Chronicle

REMEMBER YOUR WORDS GHAPUR: No one should ask Najib to resign ...
Malaysia Chronicle
TAWAU - No party can arbitrarily ask Prime Minister Najib Razak to resign due to allegations made against him, said Kalabakan MP Abdul Ghapur Salleh. He said calls for his resignation should not be entertained, as Najib was duly elected with the ...

and more »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - REMEMBER YOUR WORDS GHAPUR: No one should ask Najib to resign ... - Malaysia Chronicle

Parks to step up surveillance against violations - Daily Express

Tuesday, 7 July 2015


The Rakyat Post

Parks to step up surveillance against violations
Daily Express
Kota Kinabalu: Sabah Parks will step up the protection of marine life at Pulau Sipadan following a marine life petting incident near a diving spot off Semporna recently. Sabah Parks Director Dr Jamili Nais said four dive marshals will be appointed to ...
Sabah Parks director disappointed over unethical behaviour of some dive ... The Rakyat Post
Sabah tourist slammed for holding protected turtle in photo The Straits Times
Tourist posing with protected sea turtle causes stir in social media The Star Online

all 5 news articles »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Parks to step up surveillance against violations - Daily Express

Weak earthquake strikes Ranau in Sabah

KUALA LUMPUR: A weak earthquake, measuring 2.6 on the Richter scale, struck Ranau in Sabah at 9.26 am […]

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Weak earthquake strikes Ranau in Sabah

Sabah quake caused damages amounting to RM94.8m - The Rakyat Post

Monday, 6 July 2015


The Rakyat Post

Sabah quake caused damages amounting to RM94.8m
The Rakyat Post
Sabah Special Functions Minister Datuk Teo Chee Kang said the assessment was based on a report received from the state Public Works Department covering 61 damaged buildings, including mosques, schools, hospitals and Ranau police headquarters.
Sabah Quake: RM2.7m collected to assist victims New Straits Times Online
Sabah earthquake: Damages to public assets and infrastructure worth RM94.8m Malay Mail Online

all 5 news articles »


Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Sabah quake caused damages amounting to RM94.8m - The Rakyat Post

Sabah earthquake's repair costs estimated over RM100mil - New Straits Times Online


New Straits Times Online

Sabah earthquake's repair costs estimated over RM100mil
New Straits Times Online
RANAU: Repair costs for the earthquake and its aftermath damages involving all structures affected was estimated at over RM100 million, said Works Minister Datuk Seri Fadillah Yusof. "This include repair costs for five critical buildings at Ranau - the ...Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Sabah earthquake's repair costs estimated over RM100mil - New Straits Times Online

Strong winds, rough seas until this Wednesday

KUALA LUMPUR: Strong winds and rough seas are expected to continue in the waters of Sabah (Kudat), Phuket, […]

Syndication Via: Sabah 24-7 General Feed
READ MORE - Strong winds, rough seas until this Wednesday

Menterjemah agenda berkebajikan pada Ramadan

PADA menjalani ibadah tarawih turut diselitkan tazkirah yang menjadi muhasabah agar giat meningkatkan ibadah pada bulan Ramadan ini.Sumber Syndikasi: Suapan [Bahasa] Sabah 24-7
READ MORE - Menterjemah agenda berkebajikan pada Ramadan