ADVERTISEMENT BANNER

Mutalib M.D sedang ketakutan?

Friday, 29 April 2011

http://3.bp.blogspot.com/_5vun9BVGGuo/SuRVaJp8CFI/AAAAAAAAAA8/T4fZDqCk6p0/s400/editorsial.jpg

Emel dari pembaca

Saudara,
Saya telah membaca artikel "Mutalib M.D. - Lelaki Sial Sabah" yang dipetik oleh blog saudara. Sebenarnya ini merupakan artikel basi yang sudah banyak kali diulang tayang oleh blog-blog Sabahan. Tetapi tidak dinafikan dia memang lelaki sial dan bangsat mencari makan dengan menipu, peras ugut ahli-ahli politik dan orang ternama melalui buku-buk dan laman web. Dia sentiasa menimbulkan kontroversi supaya menjadi popular.

Siapa yang tidak kenal dengan Mutalib Mohamad Daud Sabahan celup ini. Nak tahu cerita terbarunya?

Si Mutalib ini sedang mengelapar sekarang kerana disaman oleh Datuk Rais Yatim. Siapa suruh gatal memfitnah Rais dalam blog Sabahkini.net. Kalau ahli politik Sabah bolehlah dia kelentong.Salih Kalbi ayam mati. Musa Aman pun malas mau layan dia. Main-main dengan Rais... ambik mu sekarang ging, berasap juga hidungmu yang cute tu.

Sejak bulan Februari lepas walaupun bermacam2 kenyataan sombong disiarkannya dalam Sabahkini, beliau sedang berada dlm ketakutan dan gabra yang amat sangat.

Mutalib dikatakan menggelabah lari ke Indonesia mencari bekas amah Datuk Rais yang bernama Robengah. Di sana dia mencari Robengah dan cuba untuk menyogok wanita ini supaya mahu ditemubual dan dirakam dalam video.

Tetapi dikatakan beliau gagal berbuat demikian dan tidak dilayan oleh Robengah. Jadi mulalah mengemis minta simpati dari bloger-bloger pro-BN di Semenanjung. Diantaranya ialah Ahiruddin Attan iaitu blogger pengampu yang telah hilang krediblitinya di mata masyarakat online kerana melacurkan kebolehannya berblog supaya dapat bekerja semula di suratkhabar Malaymail dan mendapat gelaran datuk. Seorang lagi tempat beliau mengemis ialah blogger mamak yang tidak ternama iaitu Syed Akbar Ali yang merupakan kawan kepada Rocky Bru.

Saya sebagai ahli seumur hidup Persatuan Blogger Sabah amat kecewa kerana Mutalib M.D. selama ini memperalatkan persatuan  untuk menunjukkan dia mempunyai ramai penyokong di kalangan blogger Sabah. Sekarang ini untuk menyelamatkan diri dan menjamin supaya bantuan blogger-blogger semenanjung diperolehi, Mutalib merancang menjual Persatuan Blogger Sabah supaya diserap ke dalam persatuan baru yang dipimpin oleh Rocky Bru dan Syed Akbar yakni Blog House Malaysia.

Semua ini kerana ketakutannya pada saman Rais Yatim, sedangkan mulut sendiri celupar bukan main. Konon-kononnya dijanjikan akan menerima bantuan guaman dari Rockybru. Bodoh punya penyangak. Bila dah tersepit, mulalah jual persatuan sendiri. Sudahlah parti politik pun import dari semenanjung, sekarang persatuan pun mau import jugakah?

yang benar,

lelakisialbutul.
(Tolong edit kasi bagus sebelum siarkan. Sebelum ini saya telah kirimkan komen di Sabah Daily, tapi macam tidak kena siarkan bah. Terimakasih) Sudah diedit - Admin

READ MORE - Mutalib M.D sedang ketakutan?

Papa Nurul Izzah Part II - Video Seks 'Anwar' dah pun kena removed

Thursday, 28 April 2011

Apa lah youtube nie... baru nak tengok dah pun kena removeBahagian kedua klip video seks yang didakwa membabitkan seorang pemimpin kanan pembangkang dan seorang pelacur China disebarkan.


YouTube - Papa Nurul Izzah Part II

wakparjosudorno 1 video.
www.youtube.com/watch?v=GTWGt2Yv4Lk - Cached
#
Papa Nurul Izzah Part II - Youtube. ~ Eric Yong's Blog
27 Apr 2011 ... Malaysiakini difahamkan bahawa video yang berjudul 'Papa Nurul Izzah Part II' yang dipertontonkan kepada wartawan terpilih pada 21 Mac lalu ...
eforericyong.blogspot.com/2011/04/papa-nurul-izzah-part-ii-youtube.html
#
Video titled 'Papa Nurul Izzah Part II' uploaded on YouTube
28 Apr 2011 ... KUALA LUMPUR: Another short clip of a sex video showing an individual resembling Opposition Leader Datuk Seri Anwar Ibrahim has made its way ...
www.thestar.my/news/story.asp?file=/2011/4/28/nation/8568502...
Get more results from the past 24 hours
#
youtube Papa Nurul Izzah Part II | Donnyien.Com
- [ Translate this page ]
27 Apr 2011 ... Klip video selama 1 minit 47 saat saat bertajuk “Papa Nurul Izzah Part II” itu dipindah naik oleh pemegang akaun YouTube dengan nama ...
donnyien.com/tag/youtube-papa-nurul-izzah-part-ii/
#
Klip Video Seks Papa Nurul Izzah Part II @ Youtube | Faizal Fredley

READ MORE - Papa Nurul Izzah Part II - Video Seks 'Anwar' dah pun kena removed

Hujah Datuk Zainal Abidin Ahmad, Adun Sungai Lui, "Pundek"

Ini bukan kali pertama Zainal Abidin menimbulkan kekecohan dan menghina Dun Negeri Sembilan.
SEREMBAN: Ketua Cabang PKR Rembau, Badrul Hisham Shaharin menggesa Yang DiPertuan Besar Negeri Sembilan Tuanku Muhriz Tuanku Munawir, mengambil tindakan tegas ke atas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sungai Lui, Datuk Zainal Abidin Ahmad di atas tindakan beliau yang menghina Dewan Undangan Negeri (Dun) ketika membahaskan titah DiRaja. Selanjutnya di sini
READ MORE - Hujah Datuk Zainal Abidin Ahmad, Adun Sungai Lui, "Pundek"

Raja Petra, Anda perlu berhati-hati dengannya

Dia telah mendedahkan orang yang memberi maklumat kepadanya dan akan mengundang padah kepada orang yang berkenaan. Sepatutnya dia fikirlah sendiri dan timbang baik buruk sebarang maklumat yang diberikan kepadanya bukan mendedahkan maklumat pemberi maklumat.
Fikir dua kali sebelum mendedahkan maklumat kepada RPK.

Sekarang timbul alasan baru, konon temuramahnya di TV3 hari itu telah disuntingpemberi maklumat 'He gives away the names of his informants exposing them to prosecution. A person with that kind of nobility will not betray his friend and his sources.'

Anonymous_3f1f: Somehow the government is smarter. With one interview they managed to turn the table against the opposition as well as against RPK (Raja Petra Kamaruddin). They have killed not two birds but more birds with one stone.

TV3 chopped interview with me: RPK
READ MORE - Raja Petra, Anda perlu berhati-hati dengannya

Masihkah YB Salleh Kalbi Mempunyai Banyak Blog?

Bagaimanapun kabarnya YB dari Silam ini telah dilanyak teruk oleh Mutalib MD, seorang opportunis yang kini sedang disaman oleh Rais Yatim.
----------------
Tahukah anda?
Ahli Parlimen Silam YB Salleh Kalbi mempunyai lebih dari 1 blog?
Anda tidak akan tahu dimana yang beliau akan update tentang pengumuman rasmi, atau maklumat terkini. Kerana semua blog tersebut menulis cerita yang berbeza.
Yang mana satu blog rasmi, kita tidak tahu. Inilah dia satu satunya Ahli Parlimen paling banyak blog dan mungkin dia menyangka dengan banyaknya blog akan menjadikan sistem carian google menjadikan dia popular di internet?
Adakah dengan mempunyai blog yang banyak menjadikan dia tinggi berbanding ahli parlimen lain? Cerita penuh
READ MORE - Masihkah YB Salleh Kalbi Mempunyai Banyak Blog?

Mutalib M.D - Lelaki Sial Sabah

Wednesday, 27 April 2011

Dia sedang menghadapi saman dari Datuk Seri Utama Dr. Rais Yatim kerana artikel yang dikeluarkannya di Sabahkini. Pusing punya pusing, terjumpa blog ini, saya mau share juga ni artikel sama pembaca disini.
http://lelakisialsabah.blogspot.com/

YB Salleh bukan lelaki SIAL dalam blog ini. Perhatikan orang dibelakang YB Salleh, itu yang saya maksudkan sebagai SIAL tahap tinggi. Artikel lanjut
READ MORE - Mutalib M.D - Lelaki Sial Sabah

Susah sangatkah melatih guru Sabah?

Tuesday, 26 April 2011

Apa yang kita perlu ialah kerajaan melalui Jabatan Pelajaran melatih lebih ramai guru bahasa inggeris untuk keperluan negeri Sabah. Bukan asyik2 minta guru tambahan. Susah sangatkah hendak melatih guru? Apa yang diperlukan cumalah membesarkan saiz pengambilan guru-guru bahasa inggeris dan tunggu 2-3 tahun.

KOTA KINABALU, 26 April (Bernama) -- Persatuan Kebajikan dan Pendidikan Kadazandusun Murut Sabah (Pekadin) mengalu-alukan langkah Kementerian Pelajaran untuk melatih 10,000 guru bahasa Inggeris tahun ini bagi meningkatkan kemahiran mereka untuk mengajar bahasa tersebut.
READ MORE - Susah sangatkah melatih guru Sabah?

Sri Satya Sai Baba, 'Tuhan', Meninggal Dunia

Di kalangan pengikutnya, dia adalah merupakan tuhan yang menjelma dalam diri seorang manusia dan menguasai empayar perniagaan yang dianggar berjumlah US12 billion.
(BBC) One of India's most revered spiritual leaders, Sri Satya Sai Baba, has died in hospital at the age of 84.
The guru, who suffered respiratory problems and kidney failure, died in his hometown Puttaparthi after a cardiac arrest, doctors said.
He enjoyed support from all areas of Indian society and had followers around the world.  But he was dogged by controversy including allegations, never proven, of sexual abuse ...
READ MORE - Sri Satya Sai Baba, 'Tuhan', Meninggal Dunia

Ini barulah... Pegawai Kerajaan pun PTI

ISU PEGAWAI KERAJAAN "PTI"

Saya menerima 1 email dari saudara kita yang perihatin akan permasalahan isu PTI ini, cubalah baca kiriman email beliau.

"Salam Saudara Firdaus. Saudara tau tak proses nak buat aduan tentang pegawai kerajaan (PPPS DG44) yang masih menggunakan IC lama (H) dan tak dapat di tukar ke mykad disebabkan IC tu tidak sah. Untuk pengetahuan saudara, ditempat saya bertugas sekarang ni ada seorang pegawai PPPS DG44 yang besar kepala tapi tak sedar diri yang dia tu pemegang IC projek (tidak sah). Memang tak sedar diri yang dia tu sebenarnya PATI tapi berlagak macam warganegara." Cerita penuh
READ MORE - Ini barulah... Pegawai Kerajaan pun PTI

Alkitab Melayu Senang Dibaca Oleh Orangkita Bah

Monday, 25 April 2011

ALKITAB BAHASA MELAYU....Pada umumnya kita tahu bahawa alkitab dalam bahasa melayu ini telah lama orang orang kristian menggunakannya,satu daripadanya adalah senang dibaca oleh kalangan kanak kanak,muda mudi mahu pun orang dewasa,lebih lebih lagi zaman sekarang ni ramai kalangan muda mudi kita yang kurang fasih dalam bahasa ingeris,jadi mereka lebih senang memilih bahasa melayu Artikel penuh
READ MORE - Alkitab Melayu Senang Dibaca Oleh Orangkita Bah

Kg Mentulud Beaufort Tidak Pernah Mendapat Bekalan Air Paip?

Tidak berapa lama dehulu, Ahli Parlimen Sipitang Datuk Sapawi Ahmad, berkata kerajaan tidak hanya memberi tumpuan kepada pembangunan fizikal semata-mata tetapi turut memberi keutamaan kepada kesihatan. Namun, dicela-cela keghairaan ini, nampak nya kampung yang sama juga belum pernah mendapat bekalan air paip sejak Sabah merdeka melalui Malaysia. Artikel penuh

READ MORE - Kg Mentulud Beaufort Tidak Pernah Mendapat Bekalan Air Paip?

Sudahkah Blog Anda Disenaraikan Dalam Sabah 24-7?

Sunday, 24 April 2011

Berikut merupakan senarai awal blog-blog Sabah yang berjaya ditemui setakat ini. Sudah tentu ada beribu-ribu lagi blog-blog Sabah yang berada di internet. Jika anda merupakan pemilik blog-blog berkenaan, amatlah dialu-alukan jika sudi bertukar pautan (link) dengan Sabah247.

Sudahkah blog anda disenaraikan di sini?
Jika belum sila hubungi kami melalui
1) Gunakan 'Post Comment' dibawah artikel ini atau
2) Kirimkan email ke alamat yang dinyatakan pada kolum contact Sabah247 (hanaray07 "beralamat emel di" gmail dotcom)

Sabah247 mengalu-alukan pertukaran pautan (link exchange) sesama blogger.

Sabah247 Blog List as of 24 October, 2012

Kemaskini 23 Oktober 2012: Pautan link ini adalah berbentuk dua hala. Sila paparkan link Sabah 24-7 di blog anda sebelum meminta disenaraikan di sini.  Banyak yang telah dinyah senaraikan kerana tiada link Sabah 24-7 didapati pada blog-blog berkenaan.
READ MORE - Sudahkah Blog Anda Disenaraikan Dalam Sabah 24-7?

Emel 1Malaysia, berbaloi?

Saturday, 23 April 2011

PendapatOleh Muhammad Safwan Anang

Satu lagi siri keputusan
terburu-buru yang dibuat oleh kerajaan walaupun Perdana Menteri dengan
tegasnya menyebut bahawa dana yang digunakan bagi membangun projek ini
tidak sama sekali menggunakan duit rakyat. Baca seterusnya
READ MORE - Emel 1Malaysia, berbaloi?

Daftarkan blog anda di sini

Sabah247 atau Sabah 24-7. Sabah Dua Empat Tuju atau Sabah Twentyfour Seven. Sabah Blogs Update atau Kemaskini Blog-blog Sabah. Panggillah dengan mana-mana nama yang anda suka. Namun, tujuan kita ialah untuk mengumpulkan semua blog yang membicarakan kemasylahatan negeri Sabah sama ada dari sudut sosial, ekonomi, politik dan sebagainya ke dalam satu jaringan yang telus, tanpa apa-apa agenda tersembunyi. Jaringan ini terbuka sama ada kepadablogger-blogger yang berasal dari Sabah dan juga dari luar, asalkan blog anda memberi fokus kepada Sabah pada kebanyakan masa.

Sila hubungi kami jika berminat untuk menyenaraikan blog anda dalam bentuk 'link exchange' atau pertukaran pautan.

Terima kasih
READ MORE - Daftarkan blog anda di sini

Test Run 1 - Posting

Testing. Just ignore this post.
READ MORE - Test Run 1 - Posting